svar på kommentar - ryman&mellberg

1Anonym : självförtroendet blir dåligt hos tjejer eftersom att de blir nertryckta av andra hela tiden, jag tror dom flersta vill ha bra självförtroende, tror knappast att folk inte vågar sticka ut, no way. ne, dumt sagt.

1: jag menar inte att tjejer inte vågar sticka ut, men de är faktiskt så att nästan varje tonårs-tjej säger att dom är tjocka o ful o allt va de nu är. och har alla dessa tjejer blivit nedtryckta? av vem/vilka isåfall. jag tror där att de kan bero på hur medier visar hur snygga tjejer ser ut. och att alla vill som dom osv. men de är ju seriöst så att de har blivit som en grej att en tjej inte har så bra självkänsla. men de mesta ja ville säga med den texten var iallafall att killar väntas ha en bra självkänsla och kan gå i shorts utan att tänk på sin kropp, att kvinnan är mer fixerad. och så kanske de är, pga alla medier, men de ja mena att inte bara kvinnor är objekt, männen har också börjat ses som objekt. (:

2Anonym: critisism for u : du tror alltså inte att man berättar för pojkar och flickor när dom är små vad som är rätt och fel? Pojkar blir tillsagda lika ofta som flickor att de ska visa respekt mot andra människor och inte kränka dem. Det finns säkert någon liten milliprocent av alla som våldtar som inte fått denna lärdom, men jag gissar att flertalet är påverkade av alkohol/droger, psykisk sjukdom eller så är de impulsiva och styrs av starka känslor.

2: sant, självklart tror ja inte att föräldrarna skiter i det totalt. men alltså det är inte en av dom viktigaste sakerna en förälder tar upp med sitt barn, men däremot till flickorna tjatar dom om det hela tiden. men vad jag har upplevt så är de inte alls lika till killar. och visst är de mycket med alkohol och droger som du sa, men inte bara våldtäkt även sexuella trakasserier att tafsa på en tjej är ingenting en pojke får lära sig direkt, dom kanske får höra att de är fel men det är ingen upprepnings process som dom får höra. tjejer tar de jävligt förnedrande, samma med att killar 'får' ta sig innanför byxorna men om en tjej skulle göra något då blir de fan kaos.

3Anonym: bla bla bla var det enda man läste typ. men skitsamma huvudsaken ; bry dig inte så mycket du är 94;a

3: haha! okejokej. hur gammal är du själv & vem är du? :) man måste väl intressera sig nån gång.

Kommentarer
Postat av: Anonym1(aka wikipedia)

det finns en liten poäng i det du säger om att pojkar har tillåtelsen att ta på SIG SJÄLVA, och för en flicka är det inte lika klart. jag gissar att det här hamnar i skymundan hos tjejer eftersom dom kanske får annan information om t.ex menstarution osv som inte killar får istället. oh well, not my point at all.



Visst, man säger inte rakt ut åt pojkar att man inte får våldta eller antasta en annan människa. men man säger heller inte åt flickor att inte följa med främlingar för att de kan bli våldtagna eller antastade.

Man lär ju pojkar i tidig ålder att man inte får kränka en annan människa, och man får inte göra något som någon annan inte vill. man säger faktiskt det här åt dem. det är inget man undviker.

hela tiden grips män för våldtäkt/misshandel osv och ofta så förstoras detta upp massivt i medierna, så där går man (inte helt omedvetet) ut med att "det här är fel, så får man inte göra, för då blir man straffad."

2008-11-19 @ 19:57:13
Postat av: natalia

Precis som det handlar mycket om att lära killar att respektera tjejjer (och andra medmänniskor) så är det lika viktigt att lära tjejjer om självrespekt. Om en tjej blir tafsad på och hon fnittrar och har sig, istället för att direkt visa att hon inte tillåter sig bli behandlat på det sättet får hon till viss mån skylla sig själv, om detta eskalerar.Det är beklagligt att sånt här händer dock.

När det gäller våldtäkt så är det en anan sak; Det är ALDRIG en persons fel, om den blivit våldtagen- inge undantag (vad jag kan komma på).

Det var allt för mig- mors

2008-11-20 @ 21:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback