15/11 gammaltinlägg..

vissa tycker att flickor ska ha rosa och pojkar ska ha blå. varför är de så?


när man var liten var de flickorna som hade de rosa, söta & urgulliga klänningarna, de va flickor som lekte med spisar & lekte köksfruar & lärde sig hantera bebisar med dockor, hur du ska mata dom och lägga dom osv. i senare ålder fick man smink-dockor & i 5-6 års ålder då fick man lära sig, omedvetet hur man sminkade & hur man skulle se ut. flickorna va dom med de rosa tapeterna & prinsess täcket.

pojkarna det är dom med dom svarta, gråa & blåa kläderna, med bilar, spiderman, superman eller något annat " coolt ". killarna lekte med bilar, hade den blåa kepsen istället för en rosa mössa. & fick leka med plast mejslar & hammare, medans flickorna lekte med plast mat & dukade upp fint för dockorna .. va de inte så?


så är verkligheten.
tycker folket helt seriöst att de ska vara så här ojämnställt? okej, bättre har de säkert blivit .. men inte faen äre brae!
Okej, kille & tjej, man & kvinna kanske inte ska bli samma kön. men en grabb ska inte bli kallad bög för att han blir ledsen. bögar är precis som en annan kille, bara en annan sexuelläggning.
tjejer får inte vara rolig, för då ser man inte de "sexiga" i henne. bara för tjejer mognar snabbare betyder inte det att dom inte får vara oseriösa?
killar kan väl sy lika som tjejer kan hammra&spika? killar kan byta blöjor lika som tjejer kan laga punka & killar kan dansa lika som tjejer kan åka skateboard?

back in the days! .. okej förr i tiden va de väl så att männen va byggda för att jaga, dom hade lättare för att få muskler.
dom gjorde de lättare för vardagen att göra det så att männen jagade, då återstod jobbet med barnen till kvinnorna ..
men nu behövs de inte jaga i vardagen, så varför är allt så uppdelat? varför är de männen som ska vara dom hårda & stark & tuffa, kvinnor ska vara söta, finns inte så stora krav på styrka & attityd! men sjukt var det redan förr i tiden också, männen hade all rätt & kvinnorna fick inte bestämma ett skit. kvinnorna kan ju inte ha mycket till liv förr i tiden,

de är det jag menar med att de har blivit bättre, men kolla i leksakstidningar.
* sidorna med dockor - tjejer som sitter o leker, med rosa bakgrund & glitter.
* sidorna med bilar - coola killar som leker & bilarna är snabba, grå/gröna sidor med coola efekter.
* sidorna med spel - familjer som spelar spel. gul/vita sidor
* sidorna med pennor - oftast tjejer eller mindre barn, som ritar gul/vita sidor
* sidorna med lego - killarna som leker med acction gubbar som skuter varandra. grå&gröna sidor.
* sidorna med kramdjur - ett par tjejer som sitter i ett rosa gulligt rum & gosedjur i olika färger & allting glittrar
* sidorna med acction gubbar & hjältar. - killar, SÅKLART leker hjältar & står i spiderman dräkter. mörka färger.

tilloch med färgerna har fått namn, kill eller tjej färg.
hudkrämer in delade i olika färger, blått/grön & rosa/rött. på den blåa är det ett "mansmärke" och den röda har ett " kvinno märke" lika tandborstar som är rosa har ett kvinnormärke medan dom gröna har mansmärket. och den nya kvinnliga gps'en är såklart rosa & praktiskt i hansväskan står de på beskrivningen, & inte nog med det rakhyvlar har också färgerna rosa/blå - tjej/kille. en blå parfym är såklart en killparfym. tjejparfyms hyllan är helt rosa!

klart killarna är coola!
jag fick precis ett sms från mamma att kolla på något på teven, de första jag ser är MTV's reklam om att vinna massa prylar, teve skärmen är uppdelade i två rutor, ni har säkert sett den,
första delen, en rosa ruta med en märkeshandväska, vit med rosa & gula märken, stora solbrillor, en rosa ipod & en rosa mobil, där de står TJEJER SMSA "blabla" TILL "blabla" FÖR ATT VINNA LYXIGA PRYLAR!
andra delen är en brun ruta med en brun väska, ett par svarta solbrillor, en silver ipod och en vanlig svart mobil. och de står de ju så klart KILLAR SMSA "blabla" till "blabla" FÖR ATT VINNA COOLA PRYLAR!

och inte nog med att killarna är så coola så förväntas dom också vara tvärtemot, de flesta tjejer vad jag vet tycker att en kille ska kunna gråta, så både vara kännslosam & sten hård. de blir nog ganska svårt.

är du en hora eller en player, pimp eller utnyttjad?
de beror ju nästan på om du är kille eller tjej. tjejer är fjortisar, nästan hur dom än ser ut nu för tiden, killar blir mer bratiga & coola. en tjej som knullar runt är väl oftast en hora, eller slampa. och hon är även jävligt skabbig äcklig o dumihuvet. en tjej som gör något sånt är väl störd? - typ. : en kille som har haft många i sängen blir kallad pimp av hans kompisar, och endel kanske ger honom ett litet player rykte. alltså, ingen big deal på han nej. så de förväntas alltså utan killar att utnyttja tjejer, för de är så vanligt, en kille är lite busig medan tjejer inte får hålla på så.

nu förtiden, ska en tjej ha dåligt självförtroende, jag menar. alla har ju det? ingen är nöjd med sig själv? eller?
jag tror, att jävligt många är nöjda med sig själv. men dom säger de inte, för då sticker man ut. eller nå liknande.
nästan alla tjejer har eller har haft ätstörningar, och de har ockås blivit jävligt överskattat. och leder till hemskare grejjer,
att skära sig har också blivit en sak alla gör. och de är ju sjukt. jaja, tillbaka till självförtroende, killar däremot dom förväntas ha bra självfötroende, vara nöjda med sig själv är de verkligen så?
allt fler killar får press på sig nu, och dom börjar också bli till objekt, som många väldigt länge tjatat om att de är så hemskt att kvinnor blir till objekt.

våldtäcksman? öh öh öh öh,
den söta flickan går hem från en kompis och är såklart rädd att gå i den där mörka delen av vägen lite längre bort, för vad finns där? inga troll & spöken nu längre, nej nu är de gubbar som lurar dom på godis och sen våldtar dom. är de inte så nu för tiden? nu menar jag inte att " tjejer ska också kunna våldta!" nej ..
de jag menar är att flickorna som små blev tillsagda
" åk aldrig med en gubbe i bilen & gå inte med någon främling! " flickorna vart lite rädda för äldre män.
senare ålder dom blev tillsagda
" akta dig för mörka skogar, för där finns de män som våldtar, " inte sant? .. fast kanske lite mildare form ..
varför inte säga till killarna redan som små att aldrig göra något en annan människa inte går med på & så pojkarna sen lär sig att man ska respektera alla. nu menar ja inte att killar är hänsynslösa, men just den här punkten så lär dom ut fel redan från start. men jag tror däremot in te de skulle upphöra bara för föräldrarna sa så till barnen. men man skulle ju kunna hoppas på en förbättring. jaja.

så att människor blir som indelade i fack, & grupperadede är var vårt samhälle går ut på.
nej, slut på de här. fifäään.

aja, pallar inte skriva massa, mer men kom med kritik. vi lovar vi tar upp de & försöker komma med motargument, och du kanske kan få oss på andra tankar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

självförtroendet blir dåligt hos tjejer eftersom att de blir nertryckta av andra hela tiden, jag tror dom flersta vill ha bra självförtroende, tror knappast att folk inte vågar sticka ut, no way. ne, dumt sagt.

2008-11-15 @ 14:30:02
Postat av: Anonym

critisism for u :

du tror alltså inte att man berättar för pojkar och flickor när dom är små vad som är rätt och fel? Pojkar blir tillsagda lika ofta som flickor att de ska visa respekt mot andra människor och inte kränka dem. Det finns säkert någon liten milliprocent av alla som våldtar som inte fått denna lärdom, men jag gissar att flertalet är påverkade av alkohol/droger, psykisk sjukdom eller så är de impulsiva och styrs av starka känslor.

2008-11-15 @ 16:48:12
Postat av: Anonym

bla bla bla var det enda man läste typ.

men skitsamma huvudsaken ; bry dig inte så mycket du är 94;a

2008-11-15 @ 17:44:51
Postat av: sofieecool@ bdb

Gud, är jag den enda som gillar steriotypen när bruden står i köket och lagar mat + städar =)

2008-11-15 @ 18:26:00
Postat av: Anonym

2008-11-18 @ 20:07:14
Postat av: Anonym

Varför ska allt behöva vara såhär ?

2008-11-20 @ 20:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback